Tuoteryhmät

YHTEYSTIEDOT

HELMIKAUPPA BLINGI

Humalistonkatu 5, 20100 Turku

044-2142 008

info@blingi.fi

Korujen puhdistus, säilytys ja hoito

Kaikkien korujen metalliosat (ketjut, lukot, metallihelmet, lenkit ym.) on käsitelty pinnoiteaineella jotta pinta olisi kaunis, kestävä ja kiiltävä. Pinnoiteaine kuluu ajansaatossa pois, kun korut altistuvat hielle, hajuvedelle ja ihokosketukselle. Pinnoitteen kuluminen eri ihmisillä on erinlaista. Kulumiseen vaikuttaa ihon PH-arvo ja tietenkin se, miten huolellisesti koruja säilyttää ja hoitaa. kulumiselta ei voi kuitenkaan välttyä, mutta kulumista voi hidastaa huolehtimalla koruista hyvin.

Korut on tarkoitettu koristautumiseen ja minkäänlaisia koruja ei suositella käytettäväksi ympäri vuorokauden. Jatkuvassa ihokosketuksessa korujen pinnoite kuluu nopeammin. Sauna ei ole korujen kaveri ja kannattaa myös muistaa, että auringossa kiiltävien pintojen lämpötila saattaa nousta huikeisiin lukemiin ja vaurioittaa niin korua, kuin ihoakin. Urheilemaan on myös syytä lähteä ilman koruja, sillä hiki kuluttaa nopeasti kaunista kiiltävää pintaa.

Muutamien käyttökertojen jälkeen korut tulisi puhdistaa. Korut voi puhdistaa saippuavedellä. Korujen metalliosia voi myös suojata värittömällä kynsilakalla, niin lakka suojaa metalliosien pintaa. Myös korujen säilyttäminen toisistaan erillään pidentää niiden ikää. Pehmeään kankaaseen käärittynä korut eivät kolhi toinen toisiaan.

Koruvaijeriin valmistettuja koruja (koruvaijeriin valmistetaan esim. helminauhoja, rannekoruja ja avainkoruja) suositellaan säilytettäväksi roikkumassa. Vaikka korut on valmistettu laadukkaasta koruvaijerista, huonosti säilytettäessä vaijeri saattaa mennä mutkalle. Vaurioitunutta vaijeria on hankala saada enää suoraksi ja kauniiksi. Avain/kulkukorttikorujen kohdalla on tärkeää muistaa, että korua ei voi käyttää vetoapuna oven avaamisessa.